srijeda, 1. srpnja 2020.

Što da čovjek misli?

Fra Thomas Haake iz Washingtona DC, svećenik pretučen na ulici dok je mirno hodao. Pitam se zašto starog čovjeka koji mirno hoda ulicom treba divljački pretući? Jednostavan je odgovor: on je svećenik. Nekima dovoljan razlog. No, nije u tome poanta, ona je u nečem drugom i zato i nije neka vijest za "objektivne" novinare ili kako si vole tepati "savjest društva". Jer društvo koje dopušta da prebiju starca na ulici i to zato što je svećenik bolesno je i to duboko u sebi. Novinarstvo koje to prešuti još je bolesnije.
Budući da su to napravili favoriti toga naprednog svijeta i miljenici sedme sile a pod imenom  Black Lives Matter onda to valja sakriti od javnosti.A što se ne objavi u mainstream medijima to se i nije dogodilo. Napredne snage to nikada ne bi napravile, ako i jest, ne daj Bože, onda su to tamo neki otpadnici jer kao pokret je nevina igra obespravljenih. No ta i takva priča nama na ovim prostorima je poznata. Mora da je taj fratar provocirao i dobio što je zaslužio. A možda su ga zlonamjerni katalibani namjerno pretukli a onda opužili pripadnike Black Lives Mattera da ih kompromitiraju. A sve je moguće kod tih mračnjaka. Uspješna podvala katolika.
Ali ipak je najbolje to prešutjeti, sakriti da se spasi obraz jurišnicima revolucije i izgradnji novoga - ničega. U tim ničem čovjek više neće imati dušu, ono što ga čini čovjekom. Uostalom nitko više i ne govori o čovjeku, svi govore o klijentima, konzumentima, potrošaćima, strankama, pacijentima, likovima.


Nema komentara:

Objavi komentar